#SSWC – Sweden Social Web Camp – en unconference

Hej!
I söndags (för en vecka sedan) satt jag liksom många andra och uppdaterade SSWC´s hemsida med jämna mellanrum runt kl 20.00. Då var det biljettsläpp till Sweden Social Web Camp, som är en unconference om den sociala webben. Jag är en av de 250 som fick tag på biljett vid detta tillfälle vilket jag är mycket glad för. (Dessvärre var det #teknikstrul hemma så jag fick köpa biljetten via en liten mobil enhet!

Min erfarenhet av unconference:
Den första unconference som jag deltog i var #TruStockholm, en unconference för HR-branschen, där Metro gjorde ett kort reportage. Känner att unconeference passar mig bättre än de traditionella konferenserna där talare-publik-relationen är den dominerande formen. En unconference är helt och hållet deltagardriven där man själv bestämmer vad man vill presentera, lyssna på och diskutera. Bara att välja vilket tracks som man vill delta i – ett format som tilltalar mig och många andra..

Varför jag vill delta i SSWC:
I grund och botten är jag en nyfiken människa. Under de senaste åren har jag känt att det är på väg att ”hända” något nytt i vårt samhälle som jag härleder till den transparens som den sociala webben bl a kan erbjuda. Det jag ser är att detta innebär nya möjligheter och förändringar för människor och organisationer på helt andra sätt än tidigare. Det är dessa möjligheter som jag vill försöka förstå mer av genom att delta på SSWC. Jag hoppas givetvis också att jag kan vara med och bidra och därmed  bygga något nytt. Att träffa trevliga människor som är intresserade av samma områden är ju heller inte helt fel…

Känslan av en speciell atmosfär…
För ett antal år sedan deltog jag i flera fallskärmshopparläger under sommartid. Här fanns ca 500 kreativa fallskärmshoppare som samlades under ett par dagar för att hoppa, diskutera hoppning etc, med en fantastisk atmosfär- såväl dagtid som nattetid… Lite av samma feeling får jag när jag tittar på SSWC-2010-the movie .

Ha det gott så ses vi efter sommaren!

Vi hörs,
//Magnus

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s